pátek 8. ledna 2010

Epidemie poškození mozku z mobilní radiace



Dr. Mercola, 3. 9. 2009

Tým spolupracovníků mezinárodních aktivistů EMF vydal zprávu, podrobně popisující jedenáct záměrných zkreslení údajů ve studii Interphone, financované telekomunikacemi 13 zemí.

Zpráva se zabývá výzkumem mobilních telefonů a mozkovými nádory. Závěry:
  • Na základě používání mobilních telefonů existuje riziko mozkových nádorů.
  • Telekomunikacemi financované studie podhodnocují riziko mozkových nádorů.
  • U dětí existuje vyšší riziko mozkových nádorů, než u dospělých.
Studie Interphone, která byla zahájena v r. 1999, měla určit rizika mozkových nádorů, ale zveřejnění jejího plného znění bylo několik let zdržováno. Nyní zveřejněné části této studie odhalují to, co autoři nazývají „systematické zkreslování“: rizika mozkových nádorů jsou v ní značně podhodnocena.
Mezi záměrná zkreslení patří zařazení lidí používajících bezdrátové přenosné telefony (které vydávají stejné mikrovlnné záření jako mobilní telefony) do kategorie „nevystavených“; vyloučení mnoha typů mozkových nádorů; vyloučení lidí, kteří zemřeli, nebo byli příliš nemocní, aby mohli být dotazováni, a to v důsledku svých mozkových nádorů; vyloučení dětí a dospívající mládeže, která je vnímavější.

Donald B. Herbeman, emeritní ředitel Institutu pro rakovinu univerzity Pittsburgh, uvedl:

„Na základě závažných důkazů, obzvláště ze studií nezávislých na tomto odvětví, že dlouhodobá expozice radiofrekvenčnímu záření může vést ke zvýšenému riziku mozkových nádorů, jsem vloni vydal bezpečnostní informační zprávu pro fakultu a zaměstnance Institutu pro rakovinu univerzity Pittsburgh.
Od té doby byly mé konkrétní obavy ohledně expozice dětí rádiovým frekvencím podpořeny zprávou dr. Lennarta Hardella. Někteří moji kolegové vědci vyjádřili skepsi ohledně oznámených biologických důsledků, obzvláště u poškození DNA radiofrekvenčním zářením, kvůli nedoložení molekulárního mechanismu.
Nicméně na základě zásady obezřetnosti věřím, že je moudřejší brát vážně zprávy četných výzkumníků, že rádiové frekvence mohou poškodit DNA a zvýšit riziko mozkových nádorů,  a je třeba poskytnout potřebné finance agenturám nezávislým na odvětví na podrobný výzkum, aby byla zjištěna molekulární podstata důsledků vystavení.“

Lloyd Morgan, přední autor a člen Bioelektromagnetické společnosti, říká:

„Vystavení záření mobilního telefonu je největším lidským zdravotním experimentem, který byl kdy proveden, bez informovaného souhlasu, a týká se 4 miliard lidí.
Věda prokázala zvýšené riziko mozkových nádorů v důsledku používání mobilních telefonů, a rovněž zvýšené riziko rakoviny očí, nádorů slinných žláz, rakoviny varlat, ne-Hodgkinsova lymfomu a leukémie.
Veřejnost musí být informována.“



Žádné komentáře:

Okomentovat